Header Bedrijfsfotografie Raamsdonksveer

Bedrijfsfotografie Raamsdonksveer

Lipica Rijlaarzen
11 februari 2020
Weet je wat zo leuk is van bedrijfsfotografie? Als fotograaf kom je dan bij verschillende bedrijven binnen en stap je een beetje in een andere wereld. Een wereld die meestal helemaal nog niet bekend was. En dat gevoel kregen wij ook bij Lipica, een fabriek waar ze op ambachtelijke wijze rijlaarzen op maat maken.


Een grote hal in Raamsdonksveer vol zware machines, stukken leer en clusters rijlaarzen wachtend op de volgende bewerking: De plek waar Lipica hun rijlaarzen maken! Helemaal aan het begin van het traject wordt het leer gesneden door Selina die de leersnijmachine bedient. Al is dat eigenlijk niet het echte begin want het begint bij de klant die de laars geheel naar eigen wens kan samenstellen. Volgens ons is niets te gek. De vele maten worden genoteerd en deze opdracht wordt uitgeprint en gaat mee met het hele proces. Na het uitsnijden worden de stukjes leer per laars in manden richting Natasja gebracht. Zij knipt, lijmt, meet, walst en ponst alles voordat het richting de naaimachines gaat. Daar ontvangt Corina de manden die de laars met verschillende zware naaimachines stikt. De laars krijgt dan echt al vorm maar is dan nog lang niet klaar. Ze komen dan bij Valentijn aan die een leest in de laars plaatst en de binnenzool vast spijkert. Hierna plakt hij de zool en tijdens het proces haalt hij ook nog een brander langs de laars. Indrukwekkend om dit allemaal te zien. Deze laarzen verdienen echt het label 'hand-made'!

Het was een leuke en leerzame ochtend met deze vakmensen. Lipca, met deze foto's op jullie site kunnen jullie laten zien wie jullie zijn en wat jullie doen, want dat mag echt gezien worden!
Bedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie RaamsdonksveerBedrijfsfotografie Raamsdonksveer
510Rijlaarzen:Lipica in Raamsdonkveer

Bekijk ook eens onze andere blogjes