background

Bedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni Design

Nooni Design

10 januari 2016


Fiona Brandenburg is de eigenaresse van Nooni Design. In haar gezellige atelier maakt ze speelgoed van natuurlijke materialen. Het thema waar ze het meest aan werkt zijn sprookjes en fantasie en dat werkt ze tot de kleinste details uit. Voor haar site en voor Etsy wilde ze naast portretjes ook graag foto's waarbij deze fantasie naar voren zou komen.

Fiona werkt met de naaimachine, breit, haakt, werkt met zagen, gutsen, vijlen, tekent, schildert, soldeert en zelfs elektra is haar niet onbekend. En dat zie ik als ik haar atelier binnenloop. Er is veel te zien maar al deze werkzaamheden heeft ze geordend. Alles heeft een plek en projecten hebben een eigen bak. Er is zelfs een fotohoekje waar ze haar producten fotografeert. Het gezelligste hoekje vond ik wel de plek waar ze haar handgereedschap heeft. Maar misschien komt dat wel omdat er een erg leuk holle boomhuisje stond. Helemaal lief als het lampje aan staat.

Een vingerhoedje als lampenkap beschijnt de holle boom van binnen en het daagt je uit om even naar binnen te gluren. De bewoners van de huisjes zijn kabouters die hier en daar in het atelier stonden. We hebben deze ondeugende kabouters als nieuwsgierige aagjes betrokken in de fotoshoot. Zo nu en dan kwamen ze even kijken naar de werkzaamheden van Fiona. Die ochtend heb ik haar zien schilderen, zien vijlen en zagen voor een kabouter kruiwagen, tekende ze een kabouter na, naaide ze een kaboutermuts en kroop ze achter de naaimachine voor poppenkleertjes. Hoe creatief kan iemand zijn! En al deze creaties maakt ze in opdracht of plaatst ze op Etsy en verkoopt deze wereldwijd. Zo is er pas nog een kabouter met zijn huisje naar Amerika gevlogen. Voor de kleine 'American gnome' maakte Fiona nog even snel een klein reiskoffertje want haar fantasie houdt niet op.

Als je geïnteresseerd bent in haar creaties kan je een kijkje nemen op haar site, onderaan de foto's vind je een linkje.


Bedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni DesignBedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni DesignBedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni DesignBedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni DesignBedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni DesignBedrijfsfotograaf Eindhoven | Nooni Design
205

Nooni Design's adresjes

Website:
Nooni Design